Παυλόπουλος στο δείπνο προς τιμήν Ερντογάν: Μας ενώνουν πιο πολλά από όσα μας χωρίζουν

Ερντογάν: Μπορούμε να ζούμε δίπλα-δίπλα

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό  Μέγαρο.  

Στο δείπνο παρακάθισαν  περίπου 30 υπουργοί της ελληνικής και της τουρκικής Κυβέρνησης με τις συζύγους τους.

Παρόντες στο δείπνο ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και πολλοί Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες. Από το Προεδρικό Μέγαρο απουσίαζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να στηριχτούν οι  δύο χώρες σε αυτά που τις  ενώνουν. «Δεν πρέπει ό,τι μας δίχασε να προσδιορίσει το μέλλον μας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μπορεί να μας διχάζουν».

Ανέφερε επίσης ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ιστορικές διαστάσεις για την προοπτική και το μέλλον των δύο λαών και ανέφερε ως παράδειγμα τη σχέση Βενιζέλου - Ινονού η οποία «μπορεί να μας διδάξει». Όπως πρόσθεσε  «προσδοκούμε πάντα να ξαναγυρίσουμε στο κλίμα αυτό της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας», ενώ αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που ταιριάζει στον τουρκικό λαό.

«Η πολιτισμική συνύπαρξή μας έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα –δίπλα. Στόχος μου είναι αυτή η επίσκεψη να είναι  διαφορετική, για την  οικοδόμηση του μέλλοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αντιφώνησή του ο Τούρκος Πρόεδρος.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top