Το μήνυμα του Ντάισελμπλουμ στον επόμενο πρόεδρο του Eurogroup

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Ντάισελμπλουμ: Ο διάδοχός μου να προσέξει τον εφησυχασμό

Μια σημαντική συμβουλή για τον διάδοχο του στο Εurogroup, έδωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του σώματος, λίγη ώρα μετά την ομιλία του σε κεντρική εκδήλωση του Bridge foundation στο Λουξεμβούργο.

«Προσέξτε τον εφησυχασμό. Βλέπω πάρα πολλούς πολιτικούς να χαλαρώσουν» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας για τους τέσσερις υποψηφίους ότι «τους αγαπώ τους όλους». (Πρόκειται για τους: Mario Centeno, Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Pierre Gramegna, Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Peter Kazimir, Υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Dana Reizniece-Ozola, υπουργός Οικονομικών της Λετονίας).

Διαβάστε ακόμη: 4 υπουργοί Οικονομικών υποψήφιοι διάδοχοι του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup

Ο απερχόμενος πρόεδρος περιγράφοντας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση σχετικά με τον μελλοντικό ESM, τόνισε ότι αφενός θα έχει κεντρικό ρόλο με την Κομισιόν στα μελλοντικά προγράμματα στήριξης, ενεργώντας στο πλαίσιο του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Αφετέρου, όπως εξήγησε, θα μπορούσε να προσφέρει ευρεία υποστήριξη ως εγγυητής για το κοινό ταμείο εκκαθάρισης τραπεζών και να γίνει εργαλείο σταθεροποίησης για χώρες που αντιμετωπίζουν δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις, υποστηρίζοντας τις -πάντα απαραίτητες- μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός ότι ο ESM έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αξιοσημείωτη ανάκαμψη της ευρωζώνης και είναι πλέον ένας ισχυρός, ανεξάρτητος, αποτελεσματικός οργανισμός.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top