Απάντηση ΝΔ στο Υπουργείο Οικονομικών: «Οι τυχοδιώκτες της Κυβέρνησης έχουν το θράσος να ρωτούν»

Για το ερώτημα πηγών του ΥΠΟΙΚ «τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ»

Απάντηση ΝΔ στο ΥΠΟΙΚ για «τυχοδιώκτες της Κυβέρνησης»

Απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έδωσε η  Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις διαρροές πηγών της ηγεσίας του, οι οποίες απηύθυναν μεταξύ άλλων το ερώτημα στη ΝΔ για το τι διαφορετικό τι θα έπραττε στη θέση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ: «Από ποιες δαπάνες θα περικόψει για να μειώσει τους φόρους η ΝΔ;»

 «Οι τυχοδιώκτες της Κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν, γιατί αρνούνται προφανώς να καταλάβουν όσα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες:

1. Δεν θα είχαμε φορτώσει σε όλους τους Έλληνες το κόστος των 100 δις ευρώ της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη και δεν θα είχαμε επιβάλει 14,5 δις ευρώ μέτρα με το 3ο και το 4ο Μνημόνιο.

2. Δεν θα είχαμε συμφωνήσει στους εξοντωτικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022.

3. Δεν θα επιβάλλαμε υπερφορολόγηση και εσωτερική στάση πληρωμών για να υπερβούμε κατά 8,5 δις ευρώ τη διετία 2016 - 2017 τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να δείχνουμε “τα καλά παιδιά” στην Τρόϊκα και να μοιράζουμε ελεημοσύνη στους Έλληνες που επλήγησαν ακόμη περισσότερο από τις ανερμάτιστες επιλογές της Κυβέρνησης.

4. Θα υλοποιούσαμε εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Πατρίδα μας τους οποίους όλοι προέβλεπαν μέχρι το τέλος του 2014.

5. Θα αλλάζαμε το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών».   

Η  ΝΔ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της  αναλυτικά από πού θα περικόψει τις δαπάνες (λειτουργικές, δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο, δαπάνες προμηθειών κ.α. και καταλήγει:    

«Εν ολίγοις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αντί να επιδεικνύει τόσο θράσος να ρωτά τη Νέα Δημοκρατία τι θα έκανε ως Κυβέρνηση, ας ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τα τόσα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ. Η Νέα Δημοκρατία απαντά επισήμως στους κύκλους του Υπουργείου των Οικονομικών, θεωρώντας ανήκουστο μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ο Προϋπολογισμός, να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση με τη "λογική" των διαρροών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top