Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας θείος του πρωθυπουργού

Σε ηλικία 98 ετών

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή πλήρης ημερών, ένα αγαπημένο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο θειος του, ο  «παπα Τσίπρας” όπως τον έλεγαν, εφημέριος του χωριού Αθαμάνιο Άρτας  από όπου κατάγεται ο Αλέξης Τσίπρας και  στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

Τον Αύγουστο του 2016, ο φακός της βιντεοκάμερας τους είχε καταγράψει να χορεύουν μαζί.   «Θηρίο είσαι, παλληκάρι .Μας έβγαλες όλους νοκ άουτ» ακούγεται να του λέει ο πρωθυπουργός  μετά τον παραδοσιακό  χορό πριν απο περίπου ένα χρόνο,  στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, να χορεύει αγέρωχος, σε ηλικία 97 ετών τον παραδοσιακό «καγκελάρη»,  βάζοντας τα γυαλιά  σε πολλούς νεότερους.

«Μείναμε ορφανοί, ορφανέψαμε .Είναι σα να πέθανε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν σαν προστάτης μας» δήλωσε στο Star o κάτοικος της περιοχής Σπύρος Φώτης.  

Ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε σαν πατέρα του λένε οι κάτοικοι του χωριού και όποτε επισκέπτονταν τον τόπο καταγωγής του ήταν η μεγάλη του αδυναμία.

«Ήθελε να μιλάει μαζί του. Τον είχε σα να ήταν όχι  πατέρας του, αλλά πνευματικός του. Τον έχω δει (τον Αλέξη Τσίπρα_ με τον παπά να κάθονται δίπλα-δίπλα με τις ώρες» δηλώνει επίσης ο κάτοικος του χωριού Αθαμάνιο στο Star.

Οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού μπορεί να μην του επέτρεψαν να βρεθεί στην κηδεία του, ωστόσο επικοινώνησε με τους οικείους του και έστειλε στεφάνι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top