7 + 1 ερωτήσεις στον Μάριο Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι ρυθμιστής αποφάσεων στην επόμενη κυβέρνηση

7 + 1 ερωτήσεις του star.gr στον Μάριο Γεωργιάδη

Συνέντευξη στον Πέτρο Κατσαβριά (pkatsavrias@star.gr)

Αυτήν την εβδομάδα, στις 7 + 1 ερωτήσεις του star.gr απαντά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α' Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

1. Τι βαθμό θα βάζατε στην κυβέρνηση; Είστε ευχαριστημένος από το έργο της;

Άριστα στην εξαπάτηση του λαού και κάτω από τη βάση στην παραγωγή έργου. Οι πολίτες που πίστεψαν στις «φρούδες ελπίδες» του κ. Τσίπρα, αντιλαμβάνονται πλέον το μέγεθος αυτής της απάτης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και βασικά ζητήματα. Επιδιώκει μόνο με επικοινωνιακά παιχνίδια να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία, προσπαθώντας να κερδίσει πολιτικό χρόνο. 

2. Είχατε πει παλαιότερα ότι ο στόχος του 10% για την Ένωση Κεντρώων είναι εφικτός. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ο τρίτος πόλος;

Αρχικά, να αναφερθώ στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες θεωρώ ότι δεν απεικονίζουν την πραγματική δυναμική της Ένωσης Κεντρώων, την οποία εμείς διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε από την καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο. Κάθε στόχος είναι εφικτός! Γιατί όχι και το 10%... Δεν υπάρχει ταβάνι για την Ένωση Κεντρώων και αυτό μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε. Είμαστε κόμμα που διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα. Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, αποτελεί έναν εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό σύστημα και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ρυθμιστή αποφάσεων στην επόμενη κυβέρνηση. 

3. Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσετε την καριέρα σας για να μπείτε στην πολιτική;

Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω λάβει. Από τη μία πλευρά είχα μια επιτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη την αβεβαιότητα που κρύβει αυτό το διαφορετικό μονοπάτι της πολιτικής. Επέλεξα το δεύτερο… Γιατί το έκανα; Γιατί πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή που νέοι άνθρωποι, με «ένσημα στην πλάτη τους», μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά, για να συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας αυτού του παλαιοκομματικού συστήματος. Να το πούμε απλά; Είναι η ώρα να «γυρίσουμε το τραπέζι ανάποδα»! Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή, έπαιξε και η επιθυμία του Βασίλη Λεβέντη, να σταθώ δίπλα του και τον στηρίξω σε αυτόν τον δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα. 

4. Ποια συμβουλή  σας έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης πριν κάνετε το μεγάλο βήμα;

Να είμαι αυθεντικός και να τιμώ την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός.

5. Τελικά τι είναι το νέο στην πολιτική;

Νέο είναι αυτό που μπορεί να αμφισβητήσει την παλαιοκομματική κουλτούρα των τελευταίων χρόνων, η οποία έχει ισοπεδώσει την ιδιωτική οικονομία, «εκτρέφει» κομματικούς στρατούς, υπερφορολογεί τον φτωχό και αδύναμο και ενδιαφέρεται μόνο για ρουσφέτια. Νέο είναι αυτό που μέσα σε ένα φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αντιστέκεται, δε συμβιβάζεται και μπορεί να φέρει μία πνοή ανανέωσης, ακόμη και να αλλάξει το υπάρχον σύστημα.

6. Έχετε αναπτύξει φιλίες με πολιτικούς σας αντιπάλους;

Σαφώς και έχω κάνει καινούργιους φίλους, αυτό άλλωστε επιτάσσει και ο πολιτικός μας πολιτισμός. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός.

7. Η μεγαλύτερη αδυναμία σας;

Τα δύο μου παιδιά για τα οποία είμαι πολύ υπερήφανος! Φροντίζω να βρίσκω πάντα χρόνο μεταξύ των υποχρεώσεών μου, για να είμαι μαζί τους όσο το δυνατό περισσότερο.

8. Τι σας λένε τα παιδιά σας όταν σας βλέπουν στην τηλεόραση; Σας κάνουν ποτέ κριτική;

Για την ώρα αυτό που λένε, είναι «Να ο μπαμπάς!» ή «Μπαμπά σε είδαμε στην τηλεόραση!». Όπως καταλαβαίνετε τα παιδιά μου, λόγω της μικρής τους ηλικίας δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μπαμπάς τους είναι πολιτικό πρόσωπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιες φόρες έχω ακούσει και φράσεις του τύπου «Μπαμπά, καλά τα είπες!».  

Διαβάστε ακόμη:

7 + 1 ερωτήσεις στην Κατερίνα Μάρκου

7 + 1 ερωτήσεις στον Βασίλη Κορκίδη

7 + 1 ερωτήσεις στη Φωτεινή Πιπιλή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top