Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική

«Τι έκανε η Κυβέρνηση τα 76 εκ. ευρώ της Ε.Ε. για τα αντιπλημμυρικά έργα;

Ερώτηση ΝΔ γιατί δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα

«Συγκεκριμένες απαντήσεις για την τύχη συγκεκριμένων κονδυλίων», όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, αξιώνει η ΝΔ, σχετικά με το ζήτημα της αντιπλημμυρικής  προστασίας στη Δυτική Αττική, με ερώτηση 7  βουλευτών της στη Βουλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ παραθέτουν, όπως  υποστηρίζουν, «αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας».

Όπως επίσης αναφέρουν  «είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια. Μάλιστα, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και  μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η Κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση και απευθύνουν τα παρακάτω ερωτήματα:

 1.     Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

2.     Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

3.     Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

 Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας: Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top