Επικοινωνία Μητσοτάκη με Βέμπερ: Ζήτησε τη συνδρομή του ΕΛΚ και της ΕΕ για τη Δυτική Αττική

Τα 5 πρώτα μέτρα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή που συνέστησε η ΝΔ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Βέμπερ για τη Δυτική Αττική

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ είχε το πρωί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στη Δυτική Αττική.

 Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού τον ενημέρωσε για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις εκτεταμένες καταστροφές που έχουν συντελεσθεί, του επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να έχει μεταχείριση ανάλογη με αυτήν την Ιταλίας, όταν η γείτονα χώρα επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς. Ο κ. Weber τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Υπογραμμίζεται μάλιστα, ότι αμέσως μετά  την επικοινωνία του με τον κ. Μητσοτάκη, ο Βέμπερ εξέφρασε και δημοσίως την ίδια διαβεβαίωση, δεσμευόμενος να «συμβάλλει στην προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας στην Ελλάδα για την ανακούφιση των πολιτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ε.Ε.»

 Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη επικοινώνησε με τον συντονιστή του Ε.Λ.Κ. Φαν Νιστελρόι   ζητώντας του το θέμα της Δυτικής Αττικής να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI) και η Ελλάδα να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης με αυτήν της Ιταλίας.

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να καλέσει την Κομισιόν να προσφέρει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά και την εξαίρεση της εθνικής συμμετοχής από την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της γείτονος, (έλαβε κονδύλια ύψους 1,2 δις ευρώ και επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση χρηματοδότηση 33 εκατ. ευρώ).

Τα 5 πρώτα μέτρα  που προτείνει η επιστημονική επιτροπή της ΝΔ για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής  

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεδρίασε χθες, έγινε μια πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής και των βασικών αιτιών που συνετέλεσαν σε αυτήν. 

 Τα μέλη της επιτροπής επιφυλάχθηκαν να παραδώσουν στη Νέα Δημοκρατία μια πρώτη τεκμηριωμένη έκθεσή τους για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. 

Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής αναδείχθηκαν  τα πρώτα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Μέτρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία θεωρεί όχι μόνον αναγκαίο, αλλά και αυτονόητο να υιοθετηθούν σήμερα κι όλας από την Κυβέρνηση.

Τα πέντε αυτά μέτρα είναι τα εξής: 

-Πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ

-Πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία

 -Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία

 -Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές

 -24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top