Σάλος από την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο - «Να πέσουν κεφάλια» ζήτησε ο Καμμένος

ΕΔΕ διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης - Νέα ενημέρωση 22:00

Την εντονότατη αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου  προκάλεσε η σημερινή εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Πεντάγωνο.  

Διαβάστε επίσης: Ντου του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο  κ. Καμμένος επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη,  από τον οποίο ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Διαβάστε ακόμη: Καρέ καρέ: Η στιγμή που ο «Ρουβίκωνας» κάνει ντου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος είναι επίσης εξοργισμένος για την εισβολή των αντιεξουσιαστών και τον τρόπο αντίδρασης των εντεταλμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την φύλαξη της κεντρικής πύλης, διέταξε ήδη  Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διακρίβωση των συνθηκών και των αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών σχετικά με την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ αναφέρεται:

«Σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία» .

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού    χώρου μακροσκελές κείμενο στο οποίο συσχετίζουν την εισβολή τους στο υπουργείο Άμυνας, με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι  «ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top