Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές της Κεντροαριστεράς

Η ψηφοφορία, ο χρόνος διεξαγωγής και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές της Κεντροαριστεράς

Η ψηφοφορία για την εκλογή του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και αν χρειασθεί δεύτερος γύρος, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί για να εκλεγεί ο νικητής στον πρώτο γύρο θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, τότε οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο και νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές.

Υποψήφιοι είναι (αλφαβητικά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Εκλογικά Κέντρα

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα Εκλογικά Κέντρα που έχει καθορίσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), βάσει των προτάσεων των Νομαρχιακών Οργανώσεων Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ), σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια που θα λειτουργήσουν σε δημόσια και δημοτικά κατά προτίμηση καταστήματα, με βάση τους καποδιστριακούς κατ’ αρχήν Δήμους.

Η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ειδικά στις 12 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων, η ψηφοφορία θα λήξει μια ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ.

Στα Εκλογικά Κέντρα του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωράριο που θα ανακοινωθεί με ειδική εγκύκλιο της ΑΕΔΔ.

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων, οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση και να καταβάλουν ως εισφορά/δωρεά για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας το ποσό των 3 ευρώ.

Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψήφισαν στον πρώτο (12.11.2017). 

Ιστοσελίδα Επιτροπής

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα με αποκλειστικά πληροφοριακό περιεχόμενο: http://www.dpekloges.gr. Σε αυτήν αναρτώνται αποκλειστικά οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της Επιτροπής, καθώς και οι ανακοινώσεις, δηλώσεις και ομιλίες των υποψηφίων. Η ίδια η Επιτροπή δεν θα οργανώσει ούτε θα προσφέρει «βήμα διαλόγου».

Αναφορικά με την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας της Επιτροπής είναι η ακόλουθη: info@dpekloges.gr.  Σε αυτήν μπορούν οι πολίτες να απευθύνουν παράπονα ή καταγγελίες προς την Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top