Σφάζονται στην Κεντροαριστερά για τα «σταυρωμένα ψηφοδέλτια» !

Καταγγελίες για εκτύπωση ψηφοδελτίων από υποψήφιο

Σφάζονται στην Κεντροαριστερά

Με την πληροφορία που έφτασε στην επιτροπή Αλιβιζάτου  - η οποία είναι η μόνη υπεύθυνη για τα ψηφοδέλτια των εκλογών – ότι κάποιοι τυπώνουν εν αγνοία των υπολοίπων υποψηφίων ψηφοδέλτια, άνοιξε για τα καλά ο ασκός του αιόλου στην κεντροαριστερά  και φυσικά ο καθηγητής και πρόεδρος της  Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας εξέφρασε με ανακοίνωση την δυσαρέσκεια του, υποστηρίζοντας ότι « η  Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Από την ηλεκτρονική ψηφοφορία δηλαδή που θα έφερνε νέο αέρα αλλαγής,  τελικά κάποιοι επέλεξαν την παλαιοκομματική τακτική με τα…  σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να ειπωθούν ονόματα  ενώ  ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε περιπαικτικά:  «Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του '70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ.»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να  καταστραφούν τα τυπωμένα ψηφοδέλτια που γυρίζουν την παράταξη πολλα χρόνια πίσω, ενώ  ο Γιάννης Ραγκούσης σε ψηλούς τόνους υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να είμαστε όλοι ύποπτοι» και ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα.

Πάντως από τα επιτελεία των υποψηφίων δεν αναφέρουν ονόματα, όμως φωτογραφίζουν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει μέσα από συνεργάτες του ότι «δεν έχουμε παραλάβει τυπωμένα ψηφοδέλτια».

Ο σάλος που προέκυψε φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια σήμερα το βράδυ στο δεύτερο ντιμπέιτ των υποψηφίων στην ΕΡΤ, καθώς το ζήτημα είναι σοβαρό και εκεί μάλλον θα ειπωθούν ονόματα και διευθύνσεις!

 Του Γιώργου Κολοβάτσιου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top