Τις νέες ρυθμίσεις για τις εταιρίες taxi παρουσίασε ο Σπίρτζης

Σκληρή κριτική στην taxibeat και στη ΝΔ

Τις νέες ρυθμίσεις για τις εταιρίες, τύπου taxibeat και umber παρουσίασε ο Υπουργός Μεταφορών. Άσκησε δριμεία κριτική στην taxi beat, λέγοντας ότι δεν φορολογείται στην Ελλάδα και ότι έχει έδρα της το Λονδίνο.

«Είναι πολιτικό θέμα εάν υπάρχουν εταιρείες που δεν έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα (…). Δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύουμε ότι είναι ελληνικό θαύμα, δεν πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μην φορολογούνται, λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε αλλά δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες» δήλωσε ο κ.Σπίρτζης.

Ζήτησε  μάλιστα η εταιρία να φέρει  τις φορολογικές δηλώσεις ώστε να γίνει γνωστό «τι έχει πληρώσει στην χώρα μας».

Ο ιδρυτής της taxibeat μιλώντας στο Star  και παραδέχθηκε ότι η εταιρία έχει έδρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Αμβούργο,  ωστόσο υποστήριξε ότι φορολογείται κανονικά στην Ελλάδα.

«Είναι κυνήγι μαγισσών γιατι καλούμαστε να πούμε πού έχει έδρα κάποιος πολυ μικρός μέτοχος στο παρελθόν (…). Δεν με ελέγχει φορολογικά ο υπουργός Μεταφορών, υπάρχουν έωλα εδώ με τα φορολογικά μας. Εμείς πρέπει να πάμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε φοροφυγάδες» δήλωσε ο κ. Δρανδάκης. Ανέφερε επίσης ότι στα 6 αυτά χρόνια μπαίνουν πολλά λεφτά και δεν έχει φύγει ούτε ένα ευρώ.

Ο  Υπουργός Μεταφορών στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις αλλαγές στον κλάδο μεταφορών και αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τις εταιρίες διαμεσολάβησης  αναρωτήθηκε τι έμεινε από τα 43 εκατ. της πώλησης της τaxibeat στην Ελλάδα και άφησε αιχμές στην αξιωματική αντιπολίτευση  για στήριξη στη συγκεκριμένη εταιρία.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την έκδοση άδειας λειτουργείας στις εταιρίες αυτές απαιτούνται τα  εξής δικαιολογητικά:

-αίτηση φυσικού ή νομικού προσώπου

-σύμβαση ορισμένου χρόνου τουλάχιστον δύο μηνών αποκλειστικά με τρία οχήματα δημόσιας χρήσης-

-επικυρωμένα αντίγραφα των σχετικών με τα οχήματα αδειών καθώς και των εγγράφων που αποδεικνύουν σχέση με εργασίας με οδηγούς κατόχους επαγγελματικής  ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου

-παράβολο δημοσίου 1.000 ευρώ.

-Η άδεια θα εκδίδεται μέσα σε 30 ημέρες. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top