Παπακώστα στο STAR: Το άγνωστο περιστατικό με τον Αβέρωφ - Πώς μπήκε στην πολιτική

«Με τον σύζυγό μου ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» παραδέχτηκε η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής

«Η οικογένειά μου με στηρίζει όλα τα χρόνια. Απορώ με την ανοχή τους και την αντοχή τους» είπε η Kατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξη της στην εκπομπή του STAR, «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής είπε πως δεν έπαιξε ρόλο η εμφάνισή της στην πολιτική καθώς «αυτό που μετράει είναι η δουλειά και το αποτέλεσμά της».

Όπως εξομολογήθηκε, η αφορμή για να μπει στην πολιτική ήταν ο πατέρας της, ο οποίος την αποκαλεί «τσολιά μου».

«Ο πατέρας μου και οι φίλοι του με έσπρωξαν να κατέβω στην πολιτική. Ήταν τότε αρχηγός της ΝΔ ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με είχε ακούσει μια μέρα που έκανε ενημέρωση σε εκλογικούς αντιπροσώπους ο Αβέρωφ και είχε πει στον Τσαλδάρη “αυτή η μικρή τα λέει καλά, σε κοιτάζει στα μάτια και πείθει”. Έτσι έγινα πολιτικό στέλεχος της ΝΔ» είπε.

«Με τον σύζυγό μου ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»

Η κα Παπακώστα μίλησε για τον σύζυγό της, με τον οποίο ερωτεύτηκαν -όπως είπε- με την πρώτη ματιά και παντρεύτηκαν όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια.

«Τα πράσινα μάτια του Θεόδωρου συναντήθηκαν με τα δικά μου και κανείς δεν κατάλαβε πως προέκυψε ο γάμος. Να φανταστεί κανείς ότι ήμουν έγκυος όταν έδινα τα τελευταία μαθήματα του πτυχίου!» σημείωσε.

Ο γιος της, οι κινητικές δυσκολίες και το bullying και η «πεταλουδίτσα» της οικογένειας

Η βουλευτής μίλησε για τον γιο της, Κωνσταντίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Γεννήθηκε μια χαρά, μεγάλωσε μια χαρά. Είναι χαρισματικό παιδί, είναι βιολόγος και ισχυρή προσωπικότητα. Ανακαλύψαμε ότι είχε κινητικές δυσκολίες στα 12. Κατάλαβε και ο ίδιος ότι οι δυνάμεις του δεν άντεχαν να το σηκώσουν» είπε η κα Παπακώστα, σημειώνοντας πως η ζωή δεν τελειώνει με ένα πρόβλημα καθήλωσης.

Όσον αφορά για το πόσο εύκολο είναι να το δεχθεί αυτό μία οικογένεια, είπε: «εξαρτάται από την παιδεία, τις ψυχικές αντοχές και την κατανόηση των γονιών. Ο θεσμός της οικογένειας είναι μεγάλη αγκαλιά».

Μάλιστα, θέλησε να αναφερθεί και στο bullying λέγοντας πως οι γονείς οφείλουν να λένε στα παιδιά τους ότι πρέπει να αγαπούν τα διαφορετικά παιδιά και να μη τα φοβούνται. «Διότι αυτό φέρνει την επιθετικότητα και εν συνεχεία το bullying» εξήγησε.

Η κα Παπακώστα αναφέρθηκε και στην κόρη της την οποία χαϊδευτικά αποκαλεί «πεταλουδίτσα μας». Η Αντζελίνα, από πολύ μικρή έδειξε την καλλιτεχνική της φύση παίζοντας πιάνο και αργότερα παράλληλα με τις σπουδές της, τελείωσε τη δραματική σχολή. Την καρδιά της έκλεψε το σανίδι και η οικογένεια τη στηρίζει σ’ αυτήν της την επιλογή.

«Η μητέρα που έχασα πρόσφατα μας είχε όλους κάτω από τις φτερούγες της. Έφυγε ένα κομμάτι από τη ζωή μου που δεν θα αναπληρωθεί ποτέ» εξομολογήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα και παραδέχτηκε πως αν έπρεπε να πει ένα «ευχαριστώ» θα το έλεγε στη μαμά της, και παράλληλα χαρακτήρισε τον σύζυγό της, Θόδωρο, «Θεού δώρο».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης

Διαβάστε επίσης: Παπακώστα μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ της ΝΔ: «Αναίτια και ανυπαίτια» η απόφαση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top