Τσίπρας σε νέους επιχειρηματίες στον Βόλο: Του χρόνου θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη φορολογία

Στον απόηχο του προβληματισμού για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή

Την πεποίθηση ότι σε ένα χρόνο η κυβέρνηση θα μπορεί να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες στο Βόλο.

«Η  φορολογία πρέπει να μειωθεί... Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή ή λίγο αργότερα θα είμαστε σε θέση να έχουμε και τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο για να προβούμε και στις αναγκαίες εκείνες μειώσεις στη φορολογία που θα κάνουν πιο ελκυστικό το επιχειρηματικό περιβάλλον», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο  Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε φυγή προς τα εμπρός μετά τις χθεσινές αναταράξεις που προκάλεσαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι διαρροές κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Με αφορμή το τέταρτο περιφερειακό συνέδριο που γίνεται στη Θεσσαλία,  συναντήθηκε στο Βόλο με εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων και start ups και είχε διάλογο μαζί τους για τις εξαγωγές που πραγματοποιούν αλλά και για την παραδοσιακή συνταγή για το…  σπετζοφάι!  

Ο πρωθυπουργός ρώτησε ακόμα γυναίκα επιχειρηματία για το πώς κατάφερε τα τελευταία τρία χρόνια να διπλασιάσει τον τζίρο  μέσα στην κρίση, για να εισπράξει την απάντηση ότι η διέξοδος είναι τα καινοτόμα προϊόντα.  

«Η αίσθησή μου είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Οι  τελευταίες αναταράξεις πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν και έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.     

Προβληματισμός για τις συμμαχίες στην κυβέρνηση μετά το αποτεέλσμα της ψηφοφορίας για την αλλαγή φύλου

Ωστόσο , στον απόηχο της χτεσινής ψηφοφορίας συνεχίστηκαν οι βολές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Μετά τους Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη και ο Νίκος Ξυδάκης έθεσε θέμα αλλαγής κυβερνητικών συμμαχιών. Άποψη που συμμερίζονται και άλλοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Σεβαστάκης.    

Το επόμενο crash test για την συγκυβέρνηση θα είναι το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης για φαρμακευτική χρήση. «Περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο. Αν πραγματικά ωφέλει το γενικό σύνολο της κοινωνίας και εχει την αποδοχή και την παραδοχή της ιατρικής κοινότητας τότε θα είμαστε θετικοί»  δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Kώστας Κατσίκης.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση σκέφτεται την κατάργησης της σταυροδοσίας και την επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top