Αυτός ήταν ο Σόιμπλε που είπε «αντίο» στο Eurogroup

Aμέτρητες δηλώσεις για την ελληνική κρίση, αναρίθμητες προκλήσεις και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα

Σήμερα ήταν η τελευταία παρουσία του Β. Σόιμπλε σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Τα τελευταία 8 χρόνια ήταν "κόκκινο" πανί για τους Έλληνες.  Ο ίδιος, ακόμα και λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει το γραφείο του στο Βερολίνο, μιλώντας στους Financial Times, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ έριξε "καρφιά" για τη συνέπεια και τις ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών.

«Σας έχουν δαιμονοποιήσει στην Ελλάδα....» τον ρώτησαν για να απαντήσει: «Ναι, αλλά μόνο μερικοί άνθρωποι. Τι σκέπτονται οι Έλληνες για τους ηγέτες τους, πρέπει να τους ρωτήσετε» απάντησε …  

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν και μια ιστορία να διηγηθούν. Συνήθως πικραμένοι, όπως οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γκίκας Χαρδούβελης.  

«Ο Β. Σόιμπλε ήξερε, πάντως, από την αρχή της κρίσης ότι χρειαζόταν κούρεμα του ελληνικού Χρέους. Το είπε σε όλους τους υπουργούς, όλων των κυβερνήσεων» δήλωσε ο  Γ. Παπακωνσταντίνου- Πρώην υπουργός Οικονομικών

 Οι συνάδελφοί του τον αποχαιρέτισαν με αφιερώσεις στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αναμνηστικά χαρτονομίσματα με τη φωτογραφία του.

Ακόμα και ο Ε. Τσακαλώτος του έγραψε μια θερμή ευχή και επισήμανε: «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο  ξανά».

«Θα μας λείψει η εμπειρία του, η σοφία, η αυστηρότητα του, αλλά προσωπικά θα μου λείψει ως φίλος. Ήταν σπουδαίος συνάδελφος για όλους μας. Μας έδινε συμβουλές, κάποιες φορές τις ζητούσαμε, κάποιες όχι. Ήταν πάντα ευπρόσδεκτες» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top