Στο Ταλίν της Εσθονίας ο Πρωθυπουργός - Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Κορυφής

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση με Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Ταλίν της Εσθονίας ο Πρωθυπουργός - Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Κορυφής

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου o Πρωθυπουργός θα βρίκσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου και θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. Σήμερα Πέμπτη θα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και την Παρασκευή  κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Εντωμεταξύ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε χθες, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής, πως το μείζον ζήτημα των ημερών είναι η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και την  ομιλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σορβόννη, που κινήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής ομιλίας του στην Πνύκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «ελληνική συμβολή στη συζήτηση αυτή, όχι μόνο με τη στήριξη στις προτάσεις που συμφωνούμε, αλλά και στον πρωτότυπο χαρακτήρα που έχουν οι δικές μας προτάσεις ως προς την κοινωνική διάσταση» και σημείωσε πως αυτά θα θέσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,   υπόψη των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών, στην άτυπη σύνοδο του Ταλίν.

Πριν ταξιδέψει για το Ταλίν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top