Χαρακόπουλος: Μέρος του πολιτικού κόσμου δεν τάσσεται ανοιχτά κατά της τρομοκρατίας και των καταστροφών

Τι ανέφερε ο τομεάρχης της ΝΔ στο συνέδριο των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ)

Χαρακόπουλος: Κάποιοι δεν καταδικάζουν την τρομοκρατία

«Από τη τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” μέχρι τις σημερινές αναρχικές ομάδες των καταλήψεων, των καταστροφών στα κέντρα των πόλεων, των μικρών και μεγάλων “αβάτων” και τις εφόδους σε καταστήματα με σκοπό την “απαλλοτρίωση χρήσιμων ειδών”, διακρίνουμε, δυστυχώς, ότι μέρος του πολιτικού κόσμου δεν τάσσεται ανοιχτά εναντίον αυτών των εγκληματικών φαινομένων. Ενίοτε, μάλιστα, τέτοιες απεχθείς πράξεις εμφανίστηκαν ακόμη και με θετική χροιά από ποικίλους πολιτικούς παράγοντες» ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 27ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).    

«Σαν χθες, πριν 28 χρόνια, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από τους τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”. Κι όμως, βρέθηκαν πολιτικοί που πήγαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των τρομοκρατών» τόνισε επίσης ο  κ. Χαρακόπουλος.  

Όπως υποστήριξε, σήμερα τα Εξάρχεια, «έχουν παραδοθεί στις διαθέσεις παράνομων ομάδων, από εγχώριους αλλά και αλλοδαπούς γνωστούς - αγνώστους, οι οποίοι ασκούν ουσιαστική εξουσία», ενώ πρόσθεσε για το ίδιο θέμα: «Το Κράτος έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από την δικαιοδοσία του στο ιδιόμορφο αυτό “άβατο”, το οποίο αποτελεί όνειδος για την ελληνική Πολιτεία. Αποτέλεσμα είναι αφενός το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών να βρίσκεται στο ναδίρ και αφετέρου να χαθεί η όποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς που έχουν αποστολή να προστατεύουν το πολίτη».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ αναφέρθηκε και στην κατάσταση  που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, όπου όπως ανέφερε «μειοψηφίες, απειλούν, προπηλακίζουν, σπάνε και βιαιοπραγούν για να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, στο όνομα του ασύλου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τα αίσχη που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε εκδήλωση, με τον καθηγητή του Παντείου κ. Συρίγο».

Κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Χαρακόπουλος:   

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού και τα “άβατα” πρέπει να εκλείψουν. Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως βραχίοναςτης επιβολής του Κράτους δικαίου. Δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης, παντού, χωρίς εξαιρέσεις». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top