Tσίπρας: Εθνικός στόχος η επιστροφή των νέων επιστημόνων από το εξωτερικό

Τι διαβεβαίωσε από την Κρήτη

Εθνικό στόχο για την επόμενη πενταετία χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επιστροφή των νέων επιστημόνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό λόγω κρίσης.

«Έφυγα το 2009 για Αμερική και ξαναγύρισα μετά από τρία χρόνια» δήλωσε στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης, ο οποίος ασχολείται με την βιοτεχνολογία.    

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην Κρήτη για την συνεδρίαση του τρίτου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συμβουλίου, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και εντυπωσιάστηκε από τα επιτεύγματα των νέων ερευνητών.

«Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά να γυρίσω πίσω,  ήταν μια απόφαση πάρα πολύ εύκολη γιατι η ομάδα αστροφυσικής στο ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο  ήταν τόσο δυνατή» τόνισε στον Α. Τσίπρα η φυσικός Βάσω.

Πρόκειται για φωτεινά μυαλά, με λαμπρές σπουδές και καριέρες στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αποφάσισαν όμως να επιστρέψουν στην Ελλάδα της κρίσης. Σήμερα ανήκουν στο δυναμικό του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο της Κρήτης στο οποίο  ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός.  

«Προσωπικά τώρα μαθαίνω για τον προγραμματισμό fpga , είναι hardware» δήλωσε ένας άλλος ερευνητής στον κ. Τσίπρα, ο οποίος του απάντησε χαριτολογώντας:     

«Τώρα μου τα λες λιγο…fpga… Αν είχα τη γυναίκα μου θα τα καταλάβαινε,  εγώ όχι» με τον νεαρό ερευνητή να διευκρινίζει  ότι στην ουσία μαθαίνει πώς να προγραμματίζει ένα τσιπάκι.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε ότι αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες επιστήμονες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. «Η προσέγγιση της αριστείας θέλει συνεργασία κ ειναι μια άλλη λογική απο τη λογική του σκληρού ανταγωνισμού» υποστήριξε.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη ενόψει του τρίτου κατά σειρά Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση παρουσία τουλάχιστον 10 υπουργών. Οι δρόμοι στο κέντρο του Ηρακλείου ήταν απο νωρίς κλειστοί καθώς είχαν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις εργαζομένων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top