Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Macron στην Πνύκα!

Αιχμές από τον Τσίπρα για την σημερινή Ευρώπη

«Πριν από 2.500 χρόνια οι Έλληνες επινόησαν τη Δημοκρατία. Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να μιλώ εδώ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» ξεκίνησε την ομιλία του στην Πνύκα, μιλώντας στα ελληνικά, όπως πριν από 43 χρόνια ο τότε Γάλλος Πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Eστέν σε αντίστοιχη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Συνεχίζοντας στα γαλλικά ανέφερε ότι «εδώ  επινοήθηκε το σύγχρονο Κράτος», ενώ αναρωτήθηκε  «τι ακριβώς κάναμε εμείς, οι Ευρωπαίοι, για τη Δημοκρατία;», ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κρίση «μια αποτυχία της Ευρώπης».

Προηγουμένως ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον E. Macron στην Πνύκα όπου η Δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα. Εδώ που δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο από τα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού».

 «Η παρουσία μας εδώ αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γιατί αυτή η γωνιά της γης ακτινοβολεί ιστορία», ανέφερε επίσης  ο κ. Τσίπρας, π οποίος πρόσθεσε:  

«Δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση ότι η πρόσφατη κρίση μετεξελίχθηκε σε κρίση δημοκρατίας. Διεύρυνε τις ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών και των πολιτών, απομάκρυνε την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αξίες. Περάσαμε από την Ευρώπη των πολιτών, στην Ευρώπη των τραπεζών».

Aπευθυνόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο τόνισε ο κ. Τσίπρας:

«Είναι η σωφροσύνη που μας επιβάλλει σήμερα να αναστοχαστουμε πάνω στην ιστορία και να σχεδιάσουμε ξανά το μέλλον της Ευρώπης. Διότι σήμερα δεν αμφιβάλλει πια κανείς ότι αυτή είναι η πολιτική και ηθική υποχρέωση της δικής μας γενιάς Emmanuel.  Η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει εάν θέλει να επιζήσει. Η αδράνεια θα σημάνει και την παρακμή της».

PHOTO CREDITS: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσίπρας στον Macron: Η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18 ο νέος μεγάλος στόχος

O ορισμός της κομψότητας: Απλή και σικάτη η Brigitte Macron στην Αθήνα

Εmmanuel Macron: Όσα δεν γνωρίζετε για τον Γάλλο Πρόεδρο που έφτασε σήμερα στην Αθήνα

Σας ενδιαφέρει: Ο Macron κλείνει τον σταθμό "Ακρόπολη" του μετρό

Χεράκι-χεράκι στο Προεδρικό Μέγαρο Emmanuel και Brigitte Macron (φωτορεπορτάζ)

Ερήμωσαν οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω Macron! Γέμισε αστυνομικούς το κέντρο της πόλης

Το πρόγραμμα της Μπριζίτ Μακρόν και η συνάντηση με Περιστέρα και Μαρέβα

Brigitte Macron: H αγαπημένη της Louis Vuitton τσάντα που δεν αποχωρίζεται ποτέ - Πόσο κοστίζει

Τι δώρο ετοιμάζει η Μαρέβα Μητσοτάκη για την Brigitte Macron;

«Qui frappe a la porte?»: Δείτε πώς υποδέχθηκε το twitter τον Emmanuel και την Brigitte 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top