Τσίπρας στον Macron: Η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18 ο νέος μεγάλος στόχος

"H Ελλάδα επανέρχεται αλλά πρέπει να ενισχύσετε τις μεταρρυθμίσεις" τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος - Πρώτη ανάρτηση 18:24

Τσίπρας σε Macron: Στόχος τώρα έξοδος από το μνημόνιο

 «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την εμβάθυνση της ιστορικής σχέσης ανάμεσα στον ελληνικό και τον γαλλικό λαό, μια σχέση που έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες στιγμές»   τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεων με τον Ε. Macron, μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου,  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα της ανεξαρτησίας και την δικτατορία,    αφού προηγουμένως  καλωσόρισε και πάλι τον Γάλλο πρόεδρο στην Ελλάδα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του  για τα θύματα που είχε ο τυφώνας Ίρμα στις Γαλλικές Αντίλλες.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Macron για την στάση της Γαλλίας στο προσφυγικό και την στήριξή της στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

«Σε πείσμα ορισμένων που επένδυσαν στην πολυδιάσπαση της Ευρώπης,  η Ελλάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικές μεταρρυθμίσεις γυρίζει σήμερα σελίδα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Ο κ. Τσίπρας επικαλέσθηκε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν επιστροφή στην ανάπτυξη αλλά και επιμέρους οικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση στον τουρισμό.

«Είμαστε πολύ πού πιο αισιόδοξοι ότι στο τέλος του 2017 θα επιτύχουμε τους στόχους μας για ανάπτυξη 2%» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αλλά πρόσθεσε:  «Αυτό δεν αρκεί , στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018».

Εξέφρασε ακόμη  την αισιοδοξία του ότι «θα ξεπερασθούν οι δυσκολίες και οι εκκρεμότητες», ενώ  χαρακτήρισε  «κλειδί»  για την επιτυχία του προγράμματος την διαχείριση του χρόνου.       

Macron: H Ελλάδα επανέρχεται αλλά πρέπει να ενισχύσετε τις μεταρρυθμίσεις 

«Χαιρετίζω όλες τις προσπάθειες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη δική σας δράση για τις μεταρρυθμίσεις και το κλείσιμο των δύο αξιολογήσεων. Υπάρχουν θετικά στοιχεία. Είναι αδύναμα ακόμα αλλά η Ελλάδα επανέρχεται» τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις.

Ο E.Macron ζήτησε όμως η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις.     «Θα ήθελα να στηρίξω την εμπιστοσύνη και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η Ελλάδα να στηρίξει της δεσμεύσεις της. Πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις».  Παράλληλα όμως ζήτησε και από το ΔΝΤ να μην προβάλλει νέους όρους για την παραμονή και το Eurogroup να λάβει μέτρα για το χρέος.     

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε και στην αυριανή υπογραφή της ίδρυσης ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας και διαβεβαίωσε για την πρόθεση της χώρας του να βοηθήσει την αναπτυξιακή διαδικασία.    «Ήρθα συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα».

Για το θέμα της Ευρώπης ανέφερε ακόμα ότι «η Ευρώπη βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση. Θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και τις επόμενες εβδομάδες να γίνουν καθοριστικά βήματα για το μέλλον. Έχω αναλάβει δεσμεύσεις ενώπιον του γαλλικού λαού».

Υπογράμμισε ακόμα ότι συζήτησε με τον κ. Τσίπρα και για την Ευρώπη.   «Τις επόμενες εβδομάδες θα σημειώσουμε σημαντικά βήματα για τη νέα ατζέντα για την Ευρώπη. Μιλήσαμε για τους αποσπασμένους εργαζόμενους, συνεργαζόμαστε για την οδηγία». Όπως συμπλήρωσε, «η Ευρώπη ελπίζω να παραμείνει ανοιχτή στις ξένες επενδύσεις προστατεύοντας παντού στην Ευρώπη τις στρατηγικές της επενδύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τις μεγάλες ζημιές και τα θύματα από τον τυφώνα Ίρμα στις αποικίες της χώρας στην Καραϊβική, ο κ. Macron αποκάλυψε ότι την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην ακυρώσει το ταξίδι στην χώρα μας. «Χθες το βράδυ αποφάσισα να μην ακυρώσω το ταξίδι στην Ελλάδα. Τις 24 ώρες στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα λόγω συνθηκών να μεταβώ στις πληγείσες περιοχές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης: 

Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Macron στην Πνύκα! 

Τσίπρας στον Macron: Η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18 ο νέος μεγάλος στόχος

O ορισμός της κομψότητας: Απλή και σικάτη η Brigitte Macron στην Αθήνα

Εmmanuel Macron: Όσα δεν γνωρίζετε για τον Γάλλο Πρόεδρο που έφτασε σήμερα στην Αθήνα

Σας ενδιαφέρει: Ο Macron κλείνει τον σταθμό "Ακρόπολη" του μετρό

Χεράκι-χεράκι στο Προεδρικό Μέγαρο Emmanuel και Brigitte Macron (φωτορεπορτάζ)

Ερήμωσαν οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω Macron! Γέμισε αστυνομικούς το κέντρο της πόλης

Το πρόγραμμα της Μπριζίτ Μακρόν και η συνάντηση με Περιστέρα και Μαρέβα

Brigitte Macron: H αγαπημένη της Louis Vuitton τσάντα που δεν αποχωρίζεται ποτέ - Πόσο κοστίζει

Τι δώρο ετοιμάζει η Μαρέβα Μητσοτάκη για την Brigitte Macron;

«Qui frappe a la porte?»: Δείτε πώς υποδέχθηκε το twitter τον Emmanuel και την Brigitte Macron!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top