Μετωπική σύγκρουση: «Απόλυτα αντίθετος» ο Καμμένος με τις δηλώσεις Βούτση για την Ορθοδοξία

Τι έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο twitter

Μετωπική σύγκρουση Καμμένου-Βούτση

Σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται ότι προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τον ρόλο της Ορθοδοξίας.  

 O κ. Βούτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και πρόσθεσε: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε επίσης και κατά των παρελάσεων.

Σε μία ευθεία αντίδραση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Καμμένος έγραψε πριν  από λίγο στο twitter, εκφράζοντας την κατηγορηματική του αντίδραση στο περιεχόμενο των  δηλώσεων Βούτση. «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων». 

Την αντίδρασή της προηγουμένως είχε εκφράσει η ΝΔ με ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του κ. Βούτση , κάνοντας λόγο για «παραλήρημα ιδεοληψίας» και αμφισβήτηση της θρησκείας του Ελληνικού λαού και καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να ασχοληθεί με τον Ρουβίκωνα.       

Το ζήτημα παίρνει της εσωκομματικής διαφοροποίησης παίρνει ακόμη  μεγαλύτερη διάσταση καθώς τις απόψεις του κ. Βούτση έχει υιοθετήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, παρέχοντας απόλυτη πολιτική  κάλυψη με δήλωσή του στον  πρόεδρο της Βουλής και  επιτιθέμενος στη ΝΔ!     

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος είχε καταψηφίσει το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε από την συγκεκριμένη συζήτηση και την ψηφοφορία.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top