Μπαλάφας: «Με σταμάτησε πολίτης στο δρόμο και μου είπε ότι είμαστε ευεργέτες»

«Αυτά είναι γεγονότα, δεν πανηγυρίζουμε»

Μπορεί ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, να μην αποδέχεται τον όρο success story, παρ’ όλ’ αυτά σήμερα από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες θεωρούν την κυβέρνηση Τσίπρα ευεργέτη.

«Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες» δήλωσε, και αποκάλυψε μάλιστα ότι με αφορμή τη μείωση των εισφορών που πληρώνουν οι εν λόγω επαγγελματίες τον σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο και του είπε ότι θεωρούν την κυβέρνηση ευεργέτες!

«Σας λέω γεγονότα. δεν σας λέω ότι πανηγυρίζουμε, αλλά ο κόσμος του ΕΒΕ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) θεωρεί πολύ θετικό μέτρο τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυτές τις συνθήκες», συνέχισε ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τη Δικαιοσύνη.

«Εσείς πιστεύετε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζει όταν δυστυχώς η Δικαιοσύνη είναι στον πάτο της επιλογής των πολιτών; Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής», είπε ο κ. Μπαλάφας, υποστηρίζοντας ότι παραδικαστικά κυκλώματα πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

«Θέλει προσοχή από όλους μας στην κατεύθυνση να μην εξυπηρετούμε άλλους σκοπούς πέρα από την αυστηρή απόδοση και ερμηνεία του νομικού και θεσμικού μας πλαισίου, ίσως κάποιες στιγμές αυτό, στο όνομα κάποιας σκοπιμότητας, μπαίνει δεύτερο», τόνισε.

Αναφερόμενος τέλος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μπαλάφας είπε:

«Δε σκοτωνόμαστε δεν τρελαινόμαστε, δεν θέλουμε η έξοδος να είναι έξοδος μαϊμού. Η μιζέρια δεν ταιριάζει στον ελληνικό λαό, καμία ωραιοποίηση, αλλά όχι και καταστροφολογία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top