Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι επίορκοι υπάλληλοι του Δημοσίου! Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

Υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει την παρανομία τους, πληρώνονται κάθε μήνα τον μισθό τους από χρήματα των φορολογούμενων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ξεχαρβάλωμα του Δημοσίου. Επίορκοι υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει ότι έκλεψαν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ ένας εξ αυτών πήρε και μπόνους!

«Υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ τέλος του μήνα επιστρέφουν στον χώρο δουλειάς τους γιατί δεν υπάρχει το πειθαρχικό συμβούλιο να κρίνει τις υποθέσεις τους» εξηγεί ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα:

- υπάλληλος στη Μακεδονία  πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο για να πάει διακοπές

-υπάλληλος από την Κρήτη ομολόγησε ότι καταχράστηκε 4.500 ευρώ για να τα δώσει σε φίλη του που κατά τον υπάλληλο τα είχε ανάγκη

- προϊστάμενος υποκαταστήματος στην Αθήνα έκλεψε 5.000 ευρώ αλλά από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε κανονικότατα στη θέση του, ενώ η πρόκληση κορυφώθηκε αφού πήρε και επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ!

Τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στο κόκκινο και διαρκώς κόβουν συντάξεις, υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει την παρανομία τους, πληρώνονται κάθε μήνα τον μισθό τους από χρήματα των φορολογούμενων. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έπρεπε να λειτουργήσει 6 μήνες πριν, όταν ξεκίνησε κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ! Επί ένα 6μηνο οι εργαζόμενοι επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους το πρόβλημα ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα στον ΕΦΚΑ Πάτρας υπάλληλος υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ. Η υπάλληλος δεν τέθηκε σε δυνητική αργία όπως ανακοινώθηκε αρχικά -αφού δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό- αλλά σε αναστολή καθηκόντων !

Σε επικοινωνία του STAR με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημάνθηκε ότι θα υπάρξουν ενέργειες ώστε οι επίορκοι να μην επιστρέψουν, αλλά και ότι τα πειθαρχικά θα λειτουργήσουν κανονικά από τον Σεπτέμβριο, ενώ το υπουργείο Εργασίας ξυπνά τώρα από τον λήθαργο και σπεύδει να φέρει διάταξη για να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά τη στιγμή που εκκρεμούν οι υποθέσεις άλλων 250 υπαλλήλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top