Reuters: Διευκολύνσεις στη χρηματοδότηση των κρατών σχεδιάζει το ΔΝΤ

Η πρωτοβουλία του Ταμείου συνιστά απόρροια των ανησυχιών των επενδυτών για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve

Reuters: Διευκολύνσεις στη χρηματοδότηση των κρατών σχεδιάζει το ΔΝΤ

Στην εισαγωγή ενός νέου πλαισίου για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης σε δολάρια, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση προχωράει το ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οποία έχει γνώση επί του θέματος.

Η πρωτοβουλία του Ταμείου συνιστά απόρροια των ανησυχιών των επενδυτών για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα συνεπάγεται την απόσυρση χρημάτων από τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα κράτη - μέλη θα μπορούν να προσφεύγουν στο ΔΝΤ για τη λήψη βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης σε δολάρια, η οποία δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη του νομίσματός τους.

Στόχο του Ταμείου αποτελεί η απορρόφηση τυχόν κραδασμών στις αγορές συναλλάγματος, λόγω της αναθεώρησης της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Το ΔΝΤ εξετάζει διάφορα μέτρα για την ενίσχυση των παγκόσμιων αγορών έναντι πιθανών προβλημάτων ρευστότητας» τόνισε ένας αξιωματούχος του Ταμείου, σχολιάζοντας τα παραπάνω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top