Μητσοτάκης: Ως γονιός και ως πολίτης εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

«Καζάνι που βράζει η κοινωνία στο Μενίδι» τόνισε κατά την σύσκεψη στην Πειραιώς ο δήμαρχος Αχαρνών

Μητσοτάκης: Ως γονιός και ως πολίτης εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της ζωής του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος για την έξαρση της εγκληματικότητας και την κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Αττική.

 «Εκφράζω ως γονιός, ως πολίτης, ως πολιτικός, τη βαθιά μου θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό» δήλωσε συγκεκριμένα  ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και οι δύο τελευταίοι διατελέσαντες υπουργοί Δημοσίας Τάξης επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  υπενθύμισε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Την επισήμανση που είχα τότε κάνει,  την επανέλαβα, μάλιστα, και σε σχετική συζήτηση στη Βουλή,  ότι το Αστυνομικό Τμήμα, σε μια περιοχή με πολύ υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, ήταν τραγικά υποστελεχωμένο» τόνισε.  

«Έχουμε αναδείξει τα θέματα ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφερόμενοι και στον Δήμο Αχαρνών, ως παράδειγμα Δήμου που υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές. Θα επιμείνουμε στην σημασία να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δήμαρχος Αχαρνών: Καζάνι που βράζει η κοινωνία στο Μενίδι μετά τον θάνατο στο Μενίδι  

«Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει, όχι μόνο απλά την κοινωνία των Αχαρνών, αλλά νομίζω το πανελλήνιο. Και ίσως το γεγονός έχει μαθευτεί και έξω από τα εθνικά μας σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας έχει γεμίσει με θλίψη, αλλά παράλληλα έχει εξαγριώσει τους συμπολίτες μου. Θα έλεγα ότι είναι ένα καζάνι που βράζει» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός για την κατάσταση  που επικρατεί.

Παράλληλα ο κ. Κασσαβός, εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας:      

«Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την σύσκεψη είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της ΝΔ, αλλά μετά τις έρευνες που έγιναν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ,  αποδείχθηκε πως ήταν φάρσα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top