Ένταση και επικές ατάκες στη Βουλή! «Τα σχολικά γεύματα είναι δείγμα αναπτυγμένης χώρας»

Τι είπαν Θεανώ Φωτίου και Ελισσάβετ Σκούφα

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τα συσσίτια και τα σχολικά γεύματα! Την αρχή έκανε η Θεανώ Φωτίου, η οποία όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, είπε: «Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μια λαίλαπα καταστροφολογίας. Στόχος είναι η πολιτική αμνησία για το ποιος μας έφερε εδώ...» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συσσίτια, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα.

«Είναι ντροπή σας να λοιδορείτε τα σχολικά γεύματα! Τα σχολικά γεύματα είναι άλλη κουλτούρα στο ελληνικό σχολείο. Είναι αυτό που δημιουργεί νέες αρχές συντροφικότητας και σχέσης μεταξύ των παιδιών. Το είδαμε όπου το εφαρμόσαμε! Αυξήθηκε η σχολική απόδοση! Ντροπή σας οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων  να μιλάτε για συσσίτια, όταν εσείς στα κολλέγια τα λέγατε γεύματα!» είπε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και φωνές ακούγονται από κάτω…

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επεμβαίνει λέγοντας: «Ησυχία! Είναι εύκολο να δούμε από το Google ποιοι ήταν στα κολλέγια και ποιοι έβγαλαν το Λύκειο στον Βύρωνα».

Ελισσάβετ Σκούφα: «Τα σχολικά γεύματα δείγμα αναπτυγμένης χώρας!»

Εντύπωση προκάλεσε το εισαγωγικό σχόλιο της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ Σκούφα, κατά την τοποθέτησή της, η οποία υποστήριξε ότι τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια ανεπτυγμένη χώρα.

«Τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι σερβίρουν καθημερινά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μεταξύ των οποίων οι υποανάπτυκτες ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναρωτιέμαι η κα Σκούφα έχει ενημερωθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα των ανωτέρω χωρών... πλήρως; Ενδεικτικά τα σχολεία στην Φινλανδία θεωρούνται τα καλύτερα του δυτικού κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο, λογικό είναι να παρέχουν και σχολικά γεύματα. Με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα, τα σχολικά γεύματα προσφέρθηκαν γιατί… φτάσαμε στο σημείο οι μαθητές να πεινούν και οι οικογένειες τους να μην μπορούν να τους προσφέρουν τα βασικά… Ανάπτυξη το λέτε αυτό εσείς;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top