Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας: «H ελληνοκινεζική σχέση θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Για ισχυρή στήριξη προς την Ελλάδα από τον Σι Τζινπίνγκ κάνει λόγο το Reuters

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας: «H ελληνοκινεζική σχέση θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

«Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον τελευταίο χρόνο εργαστήκαμε σκληρά για να αναβαθμιστεί η σχέση των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται στις βάσεις δύο αρχαίων πολιτισμών».

«Η Ελλάδα ξεπερνάει την κρίση, έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορεί να σταθεί στα πόδια της και πολύ σύντομα θα βγει στις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Πεκίνο, καθώς το στρατηγικό όραμα της Κίνας συμπίπτει με το αυτό της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό και το σφρίγος που καταγράφεται πλέον στη σχέση των δύο χωρών.

Ο Σι Τζινπίνγκ πρόσθεσε ότι η ελληνοκινεζική σχέση θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο του Forum που διεξάγεται στο Πεκίνο  ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν.   

Reuters: O πρόεδρος της Κίνας προσέφερε ισχυρή στήριξη στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με το Reuters, o  πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προσέφερε σήμερα ισχυρή υποστήριξη στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να επεκτείνουν τη συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.  Ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της νέας κινεζικής στρατηγικής του Δρόμου του Μεταξιού.  «Αυτή τη στιγμή, η παραδοσιακή φιλία και συνεργασία της Κίνας και της Ελλάδας συνεχίζουν να λάμπουν με νέο δυναμισμό», δήλωσε ο πρόεδρος Σι, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και  τις τηλεπικοινωνίες θα πρέπει να είναι «βαθιά και σταθερή», πρόσθεσε ο Σι χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η Κίνα και η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε έναν σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο και τμήμα κλειδί του νέου Δρόμου του Μεταξιού, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. To Reuters μεταδίδει ακόμη ότι  η  μεγαλύτερη κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία, η COSCO Shipping, αγόρασε πέρυσι πλειοψηφικό μερίδιο στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στο πλαίσιο σχεδίου για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ναυτιλιακό κόμβο για το ταχέως αυξανόμενο εμπόριο ανάμεσα στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top