Ποτάμι: Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσει η κυβέρνηση για τις κλειτοριδεκτομές;

Χαρακτηρίζει καίρια την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Ποτάμι: Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσει η κυβέρνηση για τις κλειτοριδεκτομές;

Την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί για το θέμα των κλειτοριδεκτομών σε ανήλικα κορίτσια-προσφυγόπουλα καλεί το Ποτάμι.

Η Σεβαστουπόλεως χαρακτηρίζει καίρια την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τονίζει πως πρέπει «να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός» στις δομές φιλοξενίας.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«"Βαρβαρότητα η οποία δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία" χαρακτήρισε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τις επεμβάσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια - προσφυγόπουλα, παραγγέλλοντας ταυτόχρονα κατεπείγουσα έρευνα. Επίσης πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε έκθεση του Πανεπιστημίου Harvard η οποία περιγράφει του κινδύνους που αντιμετωπίζουν ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Μήπως λοιπόν, μετά την καίρια παρέμβαση της δικαιοσύνης, θα πρέπει επιτέλους να ευαισθητοποιηθεί και η ελληνική κυβέρνηση, αποφασίζοντας ν'ασχοληθεί σοβαρά με την κατάσταση που επικρατεί στις δομές φιλοξενίας; Μήπως, δύο χρόνια μετά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης, πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός; Και εν τέλει, μήπως οφείλει να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά που άπτονται της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας παιδιών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα;».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top