ΣΟΚ: Μόλις 1 στους 3 Έλληνες θέλει τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ανάπτυξη μέσα στο 2017 βλέπει… 1 στους 50 – «Η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια» λένε 7 στους 10 - Πρώτη ανάρτηση: 16.06

ΣΟΚ: Μόλις 1 στους 3 Έλληνες θέλει τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μοιρασμένη στα τρία είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, το 34% των Ελλήνων δηλώνει ότι η ΕΕ είναι «κάτι καλό», το 32% «κάτι κακό» και το υπόλοιπο 33% να δηλώνει ουδέτερο (ούτε καλό, ούτε κακό).

Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57%, 14% και 26%!

Όσον αφορά τις προοπτικές της χώρας, όσοι τα βλέπουν αισιόδοξα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Ειδικότερα, μόλις το 2% εκτιμά πως «μια επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες», ενώ το 25% εκτιμά ότι «η επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια».

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 71%, εκτιμά πως «η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια».

Την ίδια, όμως, που λιγότεροι Έλληνες από τον μέσο όρο στην ΕΕ αντιμετωπίζουν θετικά την συμμετοχή στην Ένωση, στις περισσότερες πολιτικές ζητούν… μεγαλύτερη εμπλοκή της!

Εξάλλου, οι Έλληνες δηλώνουν αισθάνονται πολύ λιγότερο από τους άλλους Ευρωπαίους ότι η φωνή τους μετράει στην ΕΕ.

Το Brexit… ταρακούνησε τους Ευρωπαίους πολίτες

Στα μάτια ενός αυξανόμενου αριθμού πολιτών, το να ανήκει η χώρα τους στην ΕΕ είναι καλό.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων, τα αριθμητικά στοιχεία έχουν  επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση του 2007.

Η έρευνα δείχνει, όπως προαναφέραμε, ότι το ποσοστό των Ευρωπαίων που πιστεύει ότι η συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ είναι ένα θετικό στοιχείο έχει φτάσει στο 57%.

Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους και βρίσκεται στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2007 (58%), πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση (τα ποσοστά, ωστόσο, διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα).

 

 

Ταγιάνι: Ενθαρρυντικά τα ευρήματα

Πολύ ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο Αντόνιο Ταγιάνι τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου ότι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες βρίσκουν θετική την συμμετοχή στην ΕΕ και ότι η θετική στάση τους επέστρεψε στα προ κρίσης επίπεδα του 2007.

«Τα ευρήματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης το 2007, πολύ ενθαρρυντικά. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν η ΕΕ να απαντά με μία φωνή στους πολύ έντονους φόβους τους για τις πρόσφατες διεθνείς αναταραχές που έχουν καταστήσει τον κόσμο αβέβαιο και πιο επικίνδυνο. Εναπόκειται σε εμάς, τους πολιτικούς ηγέτες, να τους δείξουμε ότι έχουν δίκιο. Πρέπει λοιπόν να τους πείσουμε μέσα από την καθημερινή μας δουλειά και τις αποφάσεις μας, ότι η Ένωση μπορεί να προστατεύσει και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top