ΜΠΑΧΑΛΟ! Μαλλιά-κουβάρια στη Βουλή για την αργία της Πρωτομαγιάς - Αντιδράσεις από ΓΣΕΕ

Παρών τα κόμματα εκτός των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Νέο μπάχαλο στη Βουλή προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για καθιερώσει με νόμο την Πρωτομαγιά ως υποχρεωτική αργία.

Η κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) υπερψήφισε την τροπολογία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσίογλου, ωστόσο τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών» και άσκησαν κριτική.

Σκληρές ήταν, πάντως, και οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

Τόσο η ΓΣΕΕ και όσο και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι θέλει να σβήσει από την ιστορική μνήμη τους αγώνες των εργατών και κήρυξαν απεργία για την φετινή πρωτομαγιά.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν…κυβερνούσαν» αναφέρει –μεταξύ άλλων- με αιχμές η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία έλαβε απόφαση για σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία προκήρυξε και η ΠΝΟ.

«Οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top