Κουρουμπλής: Η συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μας ικανοποιεί όλους μας

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι»

«Φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο νομίζω ικανοποιεί όλους μας» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Real FM.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι που εάν δεν έμπαινε σε μία διαδικασία αξιοποίησης ίσως θα έχανε το συγκριτικό του πλεονέκτημα, διότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή λιμάνια που και αυτά μπαίνουν σε μία διαδικασία αξιοποίησης» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής… Αποτελεί ένα κέντρο μεταφορών πολύ σημαντικό και κομβικό. Είμαστε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών, κάποια στιγμή μπορεί η Θεσσαλονίκη να συνδεθεί και με τον Δούναβη».

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως «διαχειριζόμαστε μία πραγματικότητα η οποία εκ των πραγμάτων επιβάλλει μία σειρά τέτοιων αναγκαστικών επιλογών, οι οποίες όμως σε μία άλλη φυσιολογική περίοδο της χώρας ενδεχομένως θα είχαν άλλο χαρακτήρα».

«Το ζήτημα είναι πώς αξιοποιείς αυτές τις αναγκαστικές επιλογές ώστε το όφελος για το κοινωνικό σύνολο, για το δημόσιο συμφέρον να είναι μεγαλύτερο. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, στα ζητήματα αυτά της διαπραγμάτευσης έφερε συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις καλύτερα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη στην Θεσσαλονίκη και τη γενικότερη συμφωνία με τη δέσμευση που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός για τον προβλήτα 1 να δοθούν χώροι στην κοινωνία και σε δημόσιους φορείς» κατέληξε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top