Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παλεύει να γυρίσει τη χώρα εκεί που ήταν το 2014

Για πρωτογενές πλεόνασμα: Είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παλεύει να γυρίσει τη χώρα εκεί που ήταν το 2014

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως η κυβέρνηση παλεύει να γυρίσει τη χώρα εκεί όπου ήταν το 2014.

«Αφού ταλαιπώρησε τη χώρα με τις δοξασίες της, πάτησε ευτυχώς φρένο το καλοκαίρι του 2015 ακριβώς πριν από τον γκρεμό, αφότου όμως είχε ξανά βυθίσει τη χώρα στην ύφεση στην ανασφάλεια και σε μια πιο βαθιά κρίση» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό σε κανένα τομέα, γι’ αυτό και «παρουσιάζεται η ανάγκη να υιοθετούνται ολοένα και σκληρότερα μέτρα τα οποία υπερβαίνουν το 3ο μνημόνιο, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα τα νέα επώδυνα μέτρα που θα υιοθετηθούν με το αφορολόγητο και τη μείωση των συντάξεων».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις ΝΔ για να βγούμε από την κρίσης με ένα μείγμα ιδιωτικών επενδύσεων, ιδιωτικοποιήσεων, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top