Τη Δευτέρα στην Αθήνα η διάσκεψη για το «Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών»

Ύστερα από πρόσκληση του Ν. Κοτζιά και του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας

Τη Δευτέρα στην Αθήνα η διάσκεψη για το «Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών»

Εκπρόσωποι δέκα κρατών με μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς θα συναντηθούν την Δευτέρα στην Αθήνα,  ύστερα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και πρόσκληση του ίδιου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας  Γουάνγκ Γι, με αντικείμενο  τη σύσταση του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών».    

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, εκτός  από την Ελλάδα και την Κίνα, θα συμμετάσχουν η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού, οι οποίες εκπροσωπούν αντίστοιχους μεγάλους  πολιτισμούς  της αρχαιότητας  και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην πρόσκλησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας αναφέρονται στο  κοινό όραμα όλων για αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του παρελθόντος ως όχημα για την προώθηση των φιλικών σχέσεων, της διεθνούς συνεργασίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας σήμερα. Όπως επισημαίνουν, κοινή πεποίθηση είναι πως τα επιτεύγματα του παρελθόντος αποκτούν συνεχώς μεγαλύτερη αξία, όχι όταν επαναπαύεται κανείς σε αυτά, αλλά όταν τα αξιοποιεί για να διαμορφώσει ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top