Δεν έκρυβε την χαρά του ο Τσίπρας για τη συμφωνία στη συνάντηση με Σταϊνμάγιερ!

Την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική συμφωνία επισήμανε ο Γερμανός Πρόεδρος

Εμφανώς ευδιάθετος, μετά τα αποτελέσματα του Eurogroup,  o  Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,  σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια μετά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Γερμανίας. 

Την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική συμφωνία ώστε να μπει τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

 «Ο ελληνικός λαός πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια 7 χρόνων. Πρέπει να αντικατασταθεί το συναίσθημα της αγωνίας και του πόνου με το συναίσθημα της ελπίδας» τόνισε ο πρωθυπουργός.  

Συνάντηση των δύο Προέδρων στην Ηρώδου Αττικού 

Νωρίτερα τον Γερμανό πρόεδρο τον οποίο συνοδεύει η σύζυγος του, υποδέχθηκε στην Ηρώδου Αττικού ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μετά το brexit, το προσφυγικό, η τρομοκρατία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Συρία, βρεθήκαν στο επίκεντρο των συζητήσεών τους. Όσο για την ελληνική κρίση,  ο Έλληνας Πρόεδρος χαιρέτησε τις αποφάσεις του eurogroup,  ενώ ο κ. Σταινμάγερ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική συμφωνία.

«Η Ελλάδα θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί και  οι εταίροι να εφαρμόσουν τις δικές τους υποχρεώσεις» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.    

«Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, πρέπει να υπάρχει συμφωνία συνολικά για να δοθεί τέλος στην ασάφεια και την ανασφάλεια» δήλωσε ο Γερμανός Πρόεδρος σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top