Κόντρα για τη ΔΕΗ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα για έρευνα στον Άρειο Πάγο

ΝΔ: Έκαναν προβληματική την ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια – ΣΥΡΙΖΑ: Να μην υποκρίνονται ότι κόπτονται για τη ΝΔ

Κόντρα για τη ΔΕΗ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα για έρευνα στον Άρειο Πάγο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν ο  Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ  Κώστας Σκρέκας, αμέσως μετά την επίσκεψή τους  σήμερα στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  Ξένης Δημητρίου,  στην οποία έθεσαν το ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών  Πάνου Σκουρλέτη ως προς την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η και ζήτησαν την διεξαγωγή έρευνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα:  

«Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

 Όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα.

 Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας».

 Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε  επίσης:

 «Η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Δ.Ε.Η., οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια Δ.Ε.Η. ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια».

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο κι αν τους ενοχλεί η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ  

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από την  πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.  σχετικά με το αίτημα της ΝΔ προς τον Άρειο Πάγο.

«Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top