Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τον κόσμο να κάνει κάμπινγκ ελεύθερα… δεν έχει λεφτά!

Δεν είναι η αξιολόγηση το μόνο καυτό ζήτημα…

Μια πρωτοβουλία που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως εντός αλλά και εκτός Βουλής πήρε μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και το κοινοβουλευτικό έργο δεν σταματάει και προφανώς δεν είναι μονόπλευρο, ωστόσο πολλοί εκτίμησαν ότι με τη διαπραγμάτευση σε οριακό σημείο και την οικονομία να ασφυκτιά, ίσως –ανάμεσα σε όλα τα’ άλλα- δεν ήταν και το πλέον κατάλληλο timimg.

Ειδικότερα, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ερώτησή τους προς τους υπουργούς Τουρισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών επέλεξαν να εγείρουν θέμα κατάργησης των απαγορεύσεων στην ελεύθερη κατασκήνωση, επικαλούμενοι θέματα «συνταγματικής ελευθερίας», «κοινωνικού αποκλεισμού» και «ποινικοποίησης των φρονημάτων»!

Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους, «οι ελεύθεροι κατασκηνωτές διεκδικούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα».

Παράλληλα, συνδέουν το θέμα με την οικονομική κρίση και… το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: «Η εκ νέου ρύθμιση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αντίστοιχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ένα δίχτυ ασφαλείας για τους μη έχοντες».

«Με την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Σ) δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, η ισότητα έγκειται στην καθολική παροχή της δυνατότητας διακοπών, αναψυχής, επαφής με τη φύση και ανάπαυσης, ανάλογα με την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του καθενός. Κατά συνέπεια, η στέρηση της απόλαυσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ατόμων με περιορισμένη οικονομική επιφάνεια αποτελεί διάκριση και ενισχύει φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top