Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε - Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους!

Αναφέρθηκε και στις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Την διαφωνία της με την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αύξηση της παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση του χρέους, εξέφρασε  σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ,  σε εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον!

Σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, η Λαγκάρντ απάντησε:

 «Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν εναρμονίζομαι με τον Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμε πως χρειάζεται λιγότερο χρέος».  

Πρόσθεσε πάντως σχετικά με την διαπραγμάτευση  ότι  η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα της οικονομίας της. Παράλληλα διαμήνυσε ότι το Ταμείο για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ζητά να υπάρχουν δύο πυλώνες,  μεταρρυθμίσεις αλλά και μια ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδος.

«Το ΔΝΤ θα συμμετείχε στο πρόγραμμα, εάν μπορούσε να προχωρήσει πατώντας «σε δύο πόδια. Αυτά είναι, οι μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν εκείνες τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης του προϋπολογισμού, στην οποίες μπορούμε εξ ολοκλήρου να συμμετάσχουμε. Δεύτερον είναι η ανάλυση της σταθερότητας του χρέους η οποία θα είναι συμβατή με την εξυγίανση της χώρας. Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα»  τόνισε συγκεκριμένα  η Λαγκάρντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε διαμήνυσε από την πλευρά του στην Ελλάδα  ότι όσο καθυστερεί τόσο χειρότερα θα είναι για την χώρα μας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top