Ερώτηση σύσσωμης της ΝΔ στη Βουλή για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Ζητούν απαντήσεις και από τον πρωθυπουργό - Τι απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Eρώτηση στη Βουλή,  προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά,  κατέθεσαν σήμερα,  o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος,  σχετικά με τον  σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική, ύστερα από νέο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για το ζήτημα     

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν μεταξύ άλλων  ότι, «μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”, ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός  του  ταξιδιού» ενώ  απευθύνουν και το ερώτημα αν χρηματοδοτήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας.  

«Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις» δήλωσε  προηγουμένως ο  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ίδιο θέμα, κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για το ταξίδι ζήτησε και το Ποτάμι.  

Ν. Παππάς: Η αναζωπύρωση του θέματος εντάσσεται σε  μια «φαντασίωση» για  την Βενεζουέλα  

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" την κριτική για το ζήτημα,   υπενθύμισε ότι τότε δεν ήταν υπουργός και υποστήριξε ότι «η αναζωπύρωση του θέματος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη».

 «Να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού, » δήλωσε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,  σχολιάζοντας την ερώτηση του κ. Βενιζέλου, παραπέμποντας όπως διευκρίνισε, στην περίπτωση της Siemens.

Ο κ. Παππάς τέλος  υποστήριξε ότι  «η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού  είναι δηλωτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι,  που προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top