Κοτζιάς για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ: Συζητήσαμε για την αστάθεια στην περιοχή

«Να διδαχθούν όλοι την κουλτούρα συμβιβασμού» - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Κοτζιάς για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ: Συζητήσαμε για την αστάθεια στην περιοχή

Τα ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στην εγγύτερη περιοχή, απασχόλησαν την σημερινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

 «Από τη δική μας πλευρά, μιλήσαμε για την ανάγκη να φτιαχτούν δομές σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Στις παρεμβάσεις μας συζητήσαμε για την αστάθεια που υπάρχει, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, και τόνισα ότι είναι απαραίτητο να διδαχθούν όλες οι πλευρές - αυτό που εγώ ονομάζω κουλτούρα συμβιβασμού και συναίνεσης. Συζητήσαμε και για το ουκρανικό πρόβλημα και είχαμε για πρώτη φορά την παρουσία του νέου Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στο ίδιο το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.    

Σχετικά με τα κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία  ανακτήθηκαν (και τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες της πολιτικής ηγεσίας βρέθηκαν να έχουν επενδυθεί σε ομόλογα στη… Λατινική Αμερική!), ο κ. Κοτζιάς δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:    

 «Είμαστε σε μια πορεία να ανακτήσουμε κονδύλια. Έχουμε εντοπίσει ένα ποσό γύρω στα 14 εκατομμύρια. Χθες και σήμερα πήραμε μικρά ποσά πίσω. Νομίζω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύει ότι είναι πολύπλευρα ένα παραγωγικό Υπουργείο που αντιπαλεύει τη διαφθορά και κάθε είδους προσπάθεια να γίνει σπατάλη στα χρήματα του Δημοσίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top