Σπριντ κυβέρνησης και δανειστών για συμφωνία στις 7 Απριλίου

Τα σκληρά μέτρα και οι περικοπές

Σπριντ κυβέρνησης και δανειστών για συμφωνία στις 7 Απριλίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές για συμφωνία έως στο eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου,  καθώς επίκειται στην Αθήνα η άφιξη των θεσμών. Η μείωση του αφορολόγητου κλείδωσε. Από 8.600 ευρώ μειώνεται το 2019  στα 5.900 ευρώ

"Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα πλήξει μόνο χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και αγρότες αλλά όλα τα εισοδήματα" δηλώνει στο Star o φοροτεχνικός Αντώνης  Μουζάκης.

«Κλείδωσε»  και η μείωση των συντάξεων με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2019 ή το αργότερο το 2020

Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σημειώνει μείωση των συντάξεων σε όσους έφυγαν στη σύνταξη πριν τις 12/5/ 2016 από 5% έως και 35% σε πολλές περιπτώσεις.

Ανατροπές στα εργασιακά

Το όριο του 5% στις ομαδικές απολύσεις παραμένει, αλλά καταργείται η υπογραφή του υπουργείου Εργασίας για την έγκρισή τους. Η επιχείρηση απλώς θα ενημερώνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις και αν εντός ενενήντα ημερών δεν έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενοΥς,  θα απολύει χωρίς όριο.

 To Lock Out έρχεται, επίσης,  από το παράθυρο,  αφού αν απεργεί μια ειδικότητα σε μια επιχείρηση ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα να μην πληρώσει και τις υπόλοιπες ειδικότητες. Η κυβέρνηση πήρε όμως το «κερασάκι» της επαναφοράς της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων από το 2018, μετά το τέλος του μνημονίου.

Πωλητήριο σε μονάδες της ΔΕΗ

Η συμφωνία που κυοφορείται προβλέπει πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αν δεν βρεθούν αγοραστές θα μπαίνει αυτόματα πωλητήριο και σε υδροηλεκτρικές μονάδες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top