Επανέρχεται η Μπακογιάννη στο ζήτημα του συμβούλου του Παπαδημητρίου Κρέγκελ

Για την επιλογή του στην Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας

Επανέρχεται η Μπακογιάννη στο ζήτημα του συμβούλου του Παπαδημητρίου Κρέγκελ

Επανέρχεται η  τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας,  Ντόρα Μπακογιάννη, στο ζήτημα  του Γιαν Κρέγκελ,  σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου.

Η κ. Μπακογιάννη  δήλωσε:

«Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει στην απάντησή του ότι ο κ. Γιαν Κρέγκελ ”εκφράζει απόψεις που συνάδουν με την κυβερνητική πολιτική”.

 Σημειώνεται ότι ο κ. Κρέγκελ, εκτός από τις γνωστές τοποθετήσεις του περί διπλού νομίσματος από τη θέση του Καθηγητή στο Ινστιτούτο Λεβί, σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” στις 24 Μαρτίου 2013, δήλωσε επί λέξει ότι ”αν η Ελλάδα αποφασίσει να μην εξυπηρετήσει άλλο το χρέος της, αυτό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα. Ούτε η Ε.Κ.Τ., ούτε το Δ.Ν.Τ. θα καταρρεύσουν”.

Συμφωνεί η Κυβέρνηση με την συγκεκριμένη άποψη του κ. Κρέγκελ; 

Εκτός αυτού, ο κ. Παπαδημητρίου, αφού παραθέτει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του κ. Κρέγκελ, του οποίου την επιστημονική κατάρτιση δεν αμφισβήτησε κανείς, αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία του ερωτήματος που του θέσαμε. Απλώς  αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ”η συνεργασία επιστημόνων με ανεξάρτητη ή και ετερόδοξη οικονομική σκέψη μπορεί να προσφέρει περισσότερα, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο της συνεργασίας με καινοτόμες και εναλλακτικές προτάσεις”.

Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Υπουργός; Τι μπορεί να προσφέρει ένας επιστήμονας με ”ετερόδοξη” σκέψη στο Αναπτυξιακό Συμβούλιο που θα καθορίσει το πλαίσιο ανάπτυξης μιας χώρας που έχει αποφασίσει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top