Άλλαξε τα εισιτήρια η τρόικα: Παραμένει στην Αθήνα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Το βράδυ η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

Mε την κυβέρνηση να κάνει λόγο -μέσω πηγών- για σημαντικό πρόοδο και την τρόικα… να αλλάζει τελευταία στιγμή τα εισιτήρια (θα έφευγε σήμερα για Βρυξέλλες), συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-Θεσμών.

«Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλο το πακέτο. Υπάρχουν προβλήματα βέβαια ακόμη με το ΔΝΤ για τα εργασιακά όπως θα περίμενε κανείς» είπε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά το τέλος των μαραθώνιων συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη».

Πρόοδος, υπήρξε, ωστόσο στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπου οι δύο πλευρές -όπως σας αποκάλυψε το star.gr- έδωσαν τα χέρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα «κουρεύεται» σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ αλλά όχι και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και οι ασφαλιστικές εισφορές. 

Η τρόικα θα έχει νέα συνάντηση με την ελληνική πλευρά σήμερα στις 14.00, ενώ η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συμμετάσχουν εξ' αποστάσεως στο EuroWorking Group που θα αρχίσει στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες και θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top