Νίκος Μανιός: Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου! Δεν είπα ότι είναι ΤΑΞΙΚΟ το τροχαίο στη Θήβα

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του - Πρώτη ανάρτηση 15:32

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού, ο οποίος χαρακτήρισε «ταξικό» το δυστύχημα στη Θήβα, ο ίδιος πήρε πίσω όσα είπε, επισημαίνοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.

Μιλώντας σήμερα, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής, ξεκαθάρισε: «Είπα ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που αθετώ τον λόγο μου που έχω πει να μην ξαναμιλήσω σε ορισμένα κανάλια. Κάποια στιγμή με πήρε μια κυρία χθες το μεσημέρι και της είπα δεν μιλάω πριν τελειώσει η αξιολόγηση. Για το ατύχημα, αφού επέμενε και ζήτησε να της πω αν είναι ταξικό της είπα μεταξύ των άλλων, τα οποία δεν λένε, ότι εάν το αυτοκίνητο το είχε κλέψει ένας νεαρός πάμπτωχος και γινόταν το ίδιο ατύχημα θα ήταν υπεύθυνη η εργατική τάξη; Τώρα είναι υπεύθυνη η αστική τάξη; Είναι οι πλούσιοι υπεύθυνοι; Αυτό είναι ένα ατύχημα» και συνέχισε:

«Και της εξήγησα και το είπα επανηλειμμένως και δεν το παρουσίασε, ότι πρώτα και κύρια πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική παράδοση που σέβεται τη μνήμη των νεκρών. Είναι το παιδί νεκρό. Πάνω σε αυτό απαιτείται σεβασμός στο νεκρό. Αν έφταιγε ή δεν έφταιγε που τα δικαστήρια αποδεικνύουν το δίκαιο είναι άλλη ιστορία. Και της είπα διάφορα πράγματα από την εμπειρία μου. Αν θέλετε να πείτε ότι οι πλούσιοι αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και τρέχουν αυτό είναι άσχετο με το ατύχημα. Ότι υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν δυνατότητα να τρέχουν 3 και 4 φορές πάνω από το ανώτατο όριο της επιτρεπόμενης ταχύτητας αυτό είναι ταξικό ζήτημα γιατί φτιάχνουν πανάκριβα αυτοκίνητα για να τα πουλάνε στους πλούσιους».

Ο κ.Μανιός κατέληξε: «Η αγορά του αυτοκινήτου ευθύνεται για μεγάλη μερίδα των ατυχημάτων. Το ατύχημα από μόνο του δεν έχει καμία ταξικότητα. Δεν θα ξαναμιλήσω. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Με ειδοποίησε και η Μερόπη Τζούφη ότι παραποιήθηκε και η δική της δήλωση. Είχαν έναν στόχο: Να πουν ότι ο Γεωργιάδης είπε αυτό και ο Μανιός εκείνο. Έλεος».

(Δείτε τι είπε από το 30' 17'')

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top