Τσακαλώτος: Δεν τελείωσε η λιτότητα - Προβληματική η προνομοθέτηση των μέτρων!

Σε διαφορετική γραμμή από τους «πανηγυρισμούς» του Μεγάρου Μαξίμου

Ευδιάκριτες  γραμμές σε σχέση  με τα όσα υποστήριξε το Μέγαρο Μαξίμου για την συμφωνία στο eurogroup, σχετικά με την επιστροφή της  τρόικας στην Αθήνα,  «χάραξε» με την δευτερολογία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.    

Σχολιάζοντας την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού  Γιώργου Αμυρά, ότι τα «καλά μέτρα»  θα ισχύσουν μόνο αν υπάρχει υπέρβαση,  ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε:

«Αν τα πλεονάσματα είναι 3,5 % – πες ότι είναι δεν υπάρχει σίγουρο – αν είναι 3,5% περνούν καλά και κακά μέτρα. Αν είναι 4,5% έχουμε 1% για κοινωνική πολιτική, αν είναι 2,5% πρέπει να πάρουμε μέτρα».  

Χαρακτήρισε ακόμα προβληματική την προνομοθέτηση μέτρων, για την οποία ανέφερε:

«Η δική μου άποψη ειναι ότι δεν είναι αντισυνταγματική η προνομοθέτηση, η υποαίρεση είναι.... Είναι προβληματικό όμως απο δημοκρατικής άποψης, δεν κρυβόμαστε, δεν είναι το καλύτερο πράγμα».

Τα όσα ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσαν την αντίδραση της  ΝΔ που έκανε λόγο για "άδειασμα" του κ. Τσίπρα. Σχολιάζοντας μάλιστα την στάση του υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έγραψε στο twitter:  “Αδειάζει ο Τσακαλώτος το Μαξίμου: "Δεν υπάρχει Συμφωνία, δεν ξέρω πού θα κάτσει. Από τα πανηγύρια στην ήττα”. 

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ

«Ούτε λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα... ο Ντάισεμπλουμ είπε ότι αλλάζει η ατζέντα» υποστήριξε επίσης ο υπουργός Οικονομικών  στην δευτερολογία του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.   

Αίσθηση προκάλεσε ακόμα η αναφορά του κ. Τσακαλώτου  ότι  ο ίδιος δεν δεσμεύθηκε για τίποτα. «Τίποτα δεν είναι συμφωνημένο,  αν δεν είναι όλα συμφωνημένα», τόνισε χαρακτηριστικά.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top