Στενάζει ο ιδιωτικός τομέας, αλλά αυξάνονται οι προσλήψεις μετακλητών και συμβασιούχων στο Δημόσιο!

Κορυφαίοι μισθοί στα «δικά τους παιδιά» με πλασματική προϋπηρεσία - Πρώτη ανάρτηση 17:46

Παρά το θόρυβο και τις μεγάλες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί, η κυβέρνηση προχωρά απτόητη στην εξάπλωση του κομματικού κράτους. Μέσα σε ένα μήνα -και μάλιστα τον εορταστικό Δεκέμβριο- προσέλαβε 140 μετακλητούς υπαλλήλους στο Δημόσιο, δηλαδή «δικά της παιδιά».

Ο αριθμός των μετακλητών, -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο τους 2.070, έναντι 1.930, ένα μήνα πριν. Μάλιστα το Δεκέμβριο φαίνεται να έγιναν περισσότερες από τετραπλάσιες κομματικές προσλήψεις, από όσες τους έντεκα πρώτους μήνες του'16! Τον αντίστοιχο μήνα του '15, οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 1.901,  ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, που έγιναν εκλογές, ήταν οι μισοί.

Οι μετακλητοί υπάλληλοι εντάσσονται στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια της ιεραρχίας στο Δημόσιο. Και αυτό, διότι προσλαμβάνονται με πλασματικά χρόνια προϋπηρεσίας. 

Έτσι, οι μικτές αποδοχές τους κυμαίνονται από 1587 έως και 2604 ευρώ το μήνα. Οι οποίες όμως με υπερωρίες και σαββατοκύριακα, συνήθως διπλασιάζονται, ξεπερνώντας και τις 4.000 – 4.500 ευρώ.

Αλλά μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 15.500 και οι συμβασιούχοι:  

Από 65.000 τον Δεκέμβριο του '15, ξεπέρασαν τις 80.000, έναν χρόνο μετά!  

Αυτό σημαίνει ότι -εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στενάζει-, τη νύφη πληρώνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που μειώνονται συνεχώς, παρά τη μεγάλη αύξηση μετακλητών και συμβασιούχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι   συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων από την ενιαία αρχή πληρωμών, για πρώτη φορά, έπεσε κάτω από τις 600.000.

Στον  ΑΔΜΗΕ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος που απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, (διεκδικώντας και τα 100.000 ευρώ  που του έκοψαν από τα αναδρομικά), αποδίδει την απομάκρυνσή του σε πολιτικούς λόγους, επειδή είχε τοποθετηθεί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και διότι αντιδρά στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Υπήρξαν διαρροές στον Τύπο, ότι ο ίδιος πρόλαβε και διόρισε την κόρη του στο νομικό τμήμα του ΑΔΜΗΕ. Ο διορισμός της έγινε το '14, επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Τότε που ο πατέρας της μπορεί να μην ήταν στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, ήταν όμως παντοδύναμο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top