ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΩΡΑ: Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς - Τελεσίγραφο για να κλείσει η αξιολόγηση

Με κοινή πρόταση προς την Ελλάδα προσέρχονται Ευρωπαίοι και ΔΝΤ - Πρώτη ανάρτηση 16:31

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΩΡΑ: Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς - Τελεσίγραφο για να κλείσει η αξιολόγηση

Κρίσιμη θεωρείται για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης η πολυμερής συνάντηση  αυτή την ώρα (η οποία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση)  του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες , με τον  πρόεδρο  του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, τον  Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), τον  διευθυντή της Γ.Γ. Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Μάρκο Μπούτι  (Κομισιόν), τον Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) και τον  Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).  

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ από πλευράς  Ελλάδας παρίσταται και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση για την πολυμερή συνάντηση των θεσμών υπό τον Ντάισελμπλουμ με τον Τσακαλώτο  από την  Κομισιόν.

Σύμφωνα  με το Reuters οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ κατέληξαν σε  κοινή πρόταση προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, η οποία εκτιμάται ότι είναι  συμφωνία του τύπου «take it or leave it».  

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους για την κρισιμότητα των διαβουλεύσεων.   «Αν δεν έρθουμε σήμερα σε μια συμφωνία τότε θα προχωρήσουμε στις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε στο Bloomberg. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top