Πυροσβέστης ο Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει διορία για συμφωνία – Έχουμε χρόνο μέχρι… το καλοκαίρι!

«Αν δεν έρθουμε σήμερα σε μια συμφωνία τότε θα προχωρήσουμε στις επόμενες εβδομάδες»

Πυροσβέστης ο Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει διορία για συμφωνία – Έχουμε χρόνο μέχρι… το καλοκαίρι!

Να εκτονώσει την πίεση γύρω από την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών επεχείρησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν δεν έρθουμε σήμερα σε μια συμφωνία τότε θα προχωρήσουμε στις επόμενες εβδομάδες» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας στο Bloomberg, λίγη μόλις ώα μετά το δημοσίευμα πως Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ετοιμάζουν να παρουσιάσουν σήμερα στις 16.00 συμφωνία «take it or leave it» στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει μια διορία, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης» σχολίασε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως οι πρώτες μεγάλες πληρωμές χρέους της Ελλάδος έχουν προγραμματιστεί για το εφετινό καλοκαίρι.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% και υπάρχουν συζητήσεις για το τι επιπλέον χρειάζεται. Μερικοί λένε ότι το χάσμα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο και θέλουν ένα μεγάλο “πακέτο” ασφαλείας. Άλλοι, όμως, λένε ότι δεν είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η συζήτηση που θα έχουμε το απόγευμα» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Θα μιλήσουμε για τα θέματα που είναι το τραπέζι, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό σύστημα, φορολογικό σύστημα, τον προϋπολογισμό. Πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το πλεόνασμα, αν μπορεί να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο τι θα συμβεί τότε με το χρέος»  τόνισε, εξηγώντας πως «θα υπάρξουν διάφορες προτάσεις και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία συμφωνία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top