Νεφελούδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ πέφτει η ανεργία

Στο ιταλικό περιοδικό Left μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Νεφελούδης: «Δημιουργήσαμε πάνω από 100.000 θέσεις εργασί

«Δημιουργήσαμε πάνω από εκατό πραγματικές χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2016», δήλωσε στο ιταλικό περιοδικό Left o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. 

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναγνωρίζει ότι «πράγματι, η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, στο 22,8%» αλλά προσθέτει πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση άγγιζε σχεδόν το 30%».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το βασικό μισθό για τους νέους κάτω από είκοσι πέντε ετών και αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον καταργήσει, «βασιζόμενη στις βασικές αρχές δικαιοσύνης και ισότητας».

«Δίνουμε μεγάλη, ανοικτή μάχη κατά της εκμετάλλευσης των νέων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους και ετοιμάζουμε ένα νέο νόμο για να τους εγγυηθούμε δικαιώματα στους χώρους εργασίας, προβλέποντας και αυστηρές κυρώσεις κατά των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη μαύρη εργασία» λέει ο κύριος Νεφελούδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top