Κόντρα του Υπουργείου Οικονομίας με τη ΝΔ για το ΕΣΠΑ

Μετά τις δηλώσεις Μπακογιάννη - Σπυράκη – Δήμα

Κόντρα του Υπουργείου Οικονομίας με τη ΝΔ για το ΕΣΠΑ

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάποια γόνιμη κριτική ή κάποια νέα ιδέα στη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, οπότε απλά επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες μας.

Ελπίζουμε πάντως το νέο «αναπτυξιακό» όραμα της ΝΔ και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζεται ο αρχηγός της, να μην περιλαμβάνουν για άλλη μια φορά χαριστικές εντάξεις έργων ύψους 6 δισ. ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο χωρίς διασφαλισμένους πόρους για την υλοποίησή τους. Να μη σημαίνουν άλλα 6 δισ. ευρώ υπερδεσμεύσεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ούτε, τέλος, την παραμονή των εκλογών, εντάξεις έργων σωρηδόν με μηδενικές πιστώσεις, δηλαδή χωρίς διαθέσιμα χρήματα, για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων.  

Όταν και αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφασίσει να αποκτήσει μια πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, σε ρήξη με τις παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, είμαστε στη διάθεσή της να την συζητήσουμε».

Επίθεση Μπακογιάννη-Δήμα-Σπυράκη στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με σαφείς αιχμές και για τις  δηλώσεις Ξυδάκη, με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

 «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη,

«Την ώρα που η αγορά διψάει για ρευστότητα, λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων της κυβέρνησης, τα χρήματα δεν τα εκμεταλλευόμαστε και κάποια επιστρέφουν στην Ευρώπη», εξήγησε από την πλευρά του, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, Χρήστος Δήμας.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ανέλυσε τη χρησιμότητα του σχεδίου Γιούνκερ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς είπε ότι ήδη στην Ευρώπη επωφελούνται από αυτό το εργαλείο, 385.000 μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top