Σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση και Τόσκα από τη ΝΔ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακόπουλος: «Επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κομματικό κράτος»

Σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση και Τόσκα από τη ΝΔ για τις  κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Δριμεία κριτική ασκεί η ΝΔ με δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη  Εσωτερικών και αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμου Χαρακόπουλου, στις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.  

«Μετά την πρόσφατη και πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία – παρωδία στις κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε και με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. την προσήλωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κομματικό Κράτος με την αποστρατεία άξιων, αλλά μη αρεστών σε αυτήν αξιωματικών» υποστηρίζει ο κ. Χαρακόπουλος και προσθέτει:   

«Η Κυβέρνηση φρόντισε να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό των γυναικών και ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας. Και αυτό, τη στιγμή που οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στα θέματα Δημόσιας Τάξης είναι ανύπαρκτες. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και η προστασία του πολίτη στηρίζονται αποκλειστικά στη φιλοτιμία των υπηρετούντων σε αυτά».    

 Ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ καταλήγει:

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η απουσία υλικοτεχνικής υποδομής, η έλλειψη στρατηγικής σχεδίασης μιας μακρόπνοης και ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Ιδίως όταν προσβάλλονται άξιοι άνθρωποι, αλλά και θεσμοί, είτε λόγω κομματικής εμπάθειας, είτε λόγω ερασιτεχνισμών της πολιτικής ηγεσίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top