Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση το βασικότερο εμπόδιο στην ανάκαμψη

Τι δήλωσε μαζί με τον Χρ. Δήμα για την δεύτερη παράταση στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων

Ντ. Μπακογιάννη:  Η κυβέρνηση  το βασικότερο εμπόδιο στην ανάκαμψη

«Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις βυθίζονται από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, η Κυβέρνηση αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο προς την ανάκαμψη. Η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων, καθώς και οι δυσκολίες στην διαδικασία ένταξης στο νέο “αναπτυξιακό” νόμο, παρά το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον, αποτρέπουν χιλιάδες επιχειρήσεις από το να υποβάλουν σχέδια ένταξης»  επισημαίνει σε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της  ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε κοινή της δήλωση με τον αναπληρωτή τομεάρχη  Χρίστο Δήμα, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά παράταση στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο.

Όπως αναφέρουν, «την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σύμφωνα με τα οποία, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) είχαν υποβληθεί: Μόλις 192 αιτήσεις για το καθεστώς “Γενικής Επιχειρηματικότητας”, 60 αιτήσεις στο καθεστώς “νέες ανεξάρτητες Μ.Μ.Ε.”, 46 αιτήσεις για το καθεστώς “ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού” και καμία αίτηση στο καθεστώς χρηματοδότησης επενδύσεων “μείζονος μεγέθους”».

Καταλήγουν Ντ. Μπακογιάννη και Χρ. Δήμας:  

«Στην ουσία, ο αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένει αναπτυξιακός μόνο κατ' όνομα. Χαρακτηριστικό δείγμα μιας νοοτροπίας εχθρικής προς την επιχειρηματικότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top